2013. november 22., péntek

Hogyan szervezzünk meg téli garázsvásárunkat



Sokan úgy gondolják, hogy a tél nem legideálisabb időszak a garázsvásár szervezéshez, hiszen gyakran farkasordító a hideg és sokkal hamarabb sötétedik. Pedig a tél hagyományosan a vásárlás időszaka, hiszen amíg a nyáron pihennek, nyaralnak az emberek, addig télen, főleg az adventi időszakban rengeteg pénzt költenek ajándékokra, dekorációs kellékekre és élelmiszerre (akár kézműves különlegességekre). Tehát érdemes a téli garázsvásárunkat az adventi időszak közepére tervezni, mert ha vannak olyan tárgyaink, amelyek valóban megfelelnek másnak ajándék gyanánt, akkor azokat könnyebben el lehet adni.
A téli garázsvásárok velejárója természetesen a hideg és a csapadék, ezért ezek ellen védekezni kell. Nem kell feltétlenül beköltöztetni a vásárt a házba - a garázs továbbra is megfelel - ha a portékát és a vásárlókat fedett helyiségben tudjuk tartani. Ha nagy a hideg, akkor érdemes gondoskodni a fűtésről (például teraszfűtővel, de akár a grill is megteszi) illetve a védőitalok biztosításáról, hogy növeljük a vásárlók komfort érzetét.
Miután télen hamarabb sötétedik, így kevésbé lehetünk rugalmasak az időpontválasztást illetően, ezért ebben az időszakban érdemes a garázsvásárt délelőttre és a déli időszakra szervezni.
A téli garázsvásárok alkalmával érdemes dekorációs kellékeket árulni – a saját készítésű karácsonyfadíszeknek (horgolt angyalka), dekorációs kellékeknek (adventi koszorú) nagy sikere szokott lenni, illetve ilyenkor jól kelnek az apróbb ajándéknak szánt tárgyak is. Szívesen vásárolnak ilyenkor az emberek házi készítésű – kézműves élelmiszereket, vagy hozzávalókat is, de ezeket a finomságokat lehet kínálni a vásárlóknak is.
Egy téli garázsvásár megszervezése talán körülményesebb az átlagnál, de ebben az időszakban - leginkább karácsonykor – sokkal egyedibb, meghittebb hangulatú vásárt lehet szervezni, mint nyáron – ráadásul ilyenkor az emberek vásárlási kedve is nagyobb szokott lenni. Éppen ezért mindenképpen érdemes megszervezni a zimankós garázsvásárt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése